05-10-2010

SharePoint i Windows 7

SharePointI forlængelse af mit nye job har jeg netop installeret SharePoint på min egen pc. Så kan jeg kigge lidt på det, før jeg for alvor skal bruge det på jobbet.

SharePoint fås i to forskellige versioner; SharePoint Server 2010 og SharePoint Foundation. Jeg har installeret SharePoint Foundation, fordi det er gratis.

Som udgangspunkt skal SharePoint installeres på en server, og faktisk får man en fejl, hvis man forsøger bare at køre exe-filen i Windows 7. Der skal åbnes for en masse ting og installeres nogle hotfixes, men når man ikke har licens til en Windows Server, må man gå en omvej.

Microsoft har lavet en ganske fin guide med ti trin plus det løse, man skal igennem. Men da jeg prøvede første gang, gik jeg i stå ved punkt to (Under Step 2), hvor exe-filen skal pakkes ud vha. Kommandoprompten. De skriver, man i sin nye mappe skal køre kommandoen (uden linjeskift):

c:\SharePointFiles\SharePoint /extract:c:\SharePointFiles

Men det virker altså ikke. Man skal ikke skrive SharePoint, men i stedet henvise til exe-filen SharePointFoundation.exe. Kommandoen bliver altså:

c:\SharePointFiles\SharePointFoundation.exe /extract:c:\SharePointFiles

Når de resterende punkter i guiden er udført, er SharePoint installeret på Windows 7.

23:05
Etiketter: Job | Tips

!

Endnu ingen kommantarer

Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til dette indlæg. Du kan skrive din kommentar herunder.

Skriv en kommentar

E-mailen offentliggøres ikke på siden - Anvendes til at vise Gravatars.
Gengiv koden i billedet