12-02-2013

El-spare-trip

Jeg har altid haft et ret højt el-forbrug. Jeg husker min første el-regning fra da jeg flyttede til Århus. Dengang betalte man forud ud fra et forventet forbrug, og det faktiske forbrug, blev så gjort op sidst på året. Forbruget udgjorde så grundlaget for de månedlige a conto-betalinger fremadrettet.

Mit månedlige el-forbrugsbeløb var beregnet ud fra den tidligere beboer i lejligheden, og mit el-forbrug viste sig naturligvis at være mere end det dobbelte. Det gav en vældig ekstraregning.

Jeg har så egentlig ikke rigtigt gjort det store for at nedbringe mit forbrug siden, ikke før det sidste halvanet års tid.

Mit el-forbrug de sidste 3 år

Noget af det første jeg gjorde, var at udskifte de el-pærer, jeg bruger mest. Jeg skiftede bl.a. en 50wats G9 pære i køkkenet ud med en 3w LED-pære. Den lyser ikke nær så kraftigt, men det er egentlig heller ikke så nødvendigt og besparelsen er jo ret signifikant.

Sidenhen er jeg begyndt også at slukke for alting, når jeg ikke bruger det. Tv, radio, pc, el-kedel, modem, og jeg har også købt en ny opvaskemaskine, der bruger meget mindre strøm end den gamle og slukker automatisk, når den er færdig.

Jeg betaler pt. 237 øre pr. kWh. og forskellen fra forbruget i år 2010 er 824. Det betyder en besparelse på 1.952 kr. årligt.

Mit el-forbrug i forhold til normalen

Mit forbrug ligger nu i området Meget lavt elforbrug. De fem bjælker illustrerer forholdet for lejligheder med forskellige antal beboere.

22:32
Etiketter: Fornøjelse
Kommentarer

MartinMartin

Så mangler vi bare at du slukker for din blog, når du ikke bruger den.
13. februar 2013 kl. 13:40 Citér
Website:

Kasper TranzKasper Tranz

Hvis jeg bare kunne slukke for dig...
17. februar 2013 kl. 08:00 Citér
Website:
Skriv en kommentar

E-mailen offentliggøres ikke på siden - Anvendes til at vise Gravatars.
Gengiv koden i billedet