22-04-2012

Ros og piskeris

Da jeg for snart 10 år siden flyttede hjemmefra fik jeg en elpisker i gave. Det var en top cool OBH Nordica model med plads til hele tre piskeris.

I forgårs brugte jeg den så for anden gang. Jeg havde nemlig sat mig for at fremstille en chokoladekage. Efter godt 7 minutters pisken, vælger elpiskeren at stå af. Den går bare i stå. Gider ikke mere; og det gjorde jeg egentlig heller ikke.

Efterfølgende står den på bordet ved siden af skålen og håner mig stiltiende, mens jeg må klare resten manuelt. Det er ikke sjovt.

For future reference:

Yndlings chokoladekage

400g mel, 400g sukker, 4 æg, 200g smeltet margarine, 80g kakao, 1 tsk natron, ½ liter appelsinjuice.

Pisk æg og sukker til æggesnaps. Bland mel, kakao og natron og vend det i sammen med den smeltede margarine. Få den rørt sammen til en jævn masse (det er ca. her min elpisker går kold), så du undgår klumper.
Bland derefter juice i og rør sammen til dejen er jævn og glat.
180 grader i 30-40 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en skarp genstand ind i midten. Der må ikke hænge dej ved - så skal den have mere.

Tip: Pak den ind i en ren affaldspose, mens den stadig er lun. Sørg for posen er tæt, så bliver kagen rigtig svampet, hvis den får lov at ligge en dags tid på køkkenbordet.

21:39
Etiketter: Bittert!
Kommentarer

Lis BjerringLis Bjerring

Hej

Godt at høre der er liv i dig, selvom der ikke er meget i din elpisker. Håber alt går godt for dig. Tak for opskriften - jeg prøver den en dag ved lejlighed.

Knus Lis (EogV)
24. april 2012 kl. 20:21 Citér
Website:
Skriv en kommentar

E-mailen offentliggøres ikke på siden - Anvendes til at vise Gravatars.
Gengiv koden i billedet