Bemærk
Viser kun indlæg fra 2012. Vis alle indlæg
23-04-2012

Et fald på 100%

Procentregning er vanskelig, men når man nu er ekspert, bør man lige efterprøve de ting, man siger. Helst før man siger dem i tv.

Jeg har netop set Aftenshowet på DR1, hvor en ekspert i solcelleanlæg fortæller at prisen på disse anlæg er faldet 100% inden for de sidste par år. Og noget må der være om det, for han nævner det tre gange.

Efterfølgende viser de et eksempel, hvor et anlæg koster 120.000 kr.

Hvis det er prisen efter et fald på 100%, vil jeg gerne vide, hvad det kostede før.
240.000 kr.? Nej, det er kun et fald på 50%.
Uendeligt meget? Usandsynligt, men matematisk tættere på.

Det kan måske også være, de 120.000 kun er til installationen, og selve solcellerne er gratis, men det er da også usandsynligt og dårligt belyst i indslaget.

Se showet her

Etiketter: Bittert!
22-04-2012

Ros og piskeris

Da jeg for snart 10 år siden flyttede hjemmefra fik jeg en elpisker i gave. Det var en top cool OBH Nordica model med plads til hele tre piskeris.

I forgårs brugte jeg den så for anden gang. Jeg havde nemlig sat mig for at fremstille en chokoladekage. Efter godt 7 minutters pisken, vælger elpiskeren at stå af. Den går bare i stå. Gider ikke mere; og det gjorde jeg egentlig heller ikke.

Efterfølgende står den på bordet ved siden af skålen og håner mig stiltiende, mens jeg må klare resten manuelt. Det er ikke sjovt.

For future reference:

Yndlings chokoladekage

400g mel, 400g sukker, 4 æg, 200g smeltet margarine, 80g kakao, 1 tsk natron, ½ liter appelsinjuice.

Pisk æg og sukker til æggesnaps. Bland mel, kakao og natron og vend det i sammen med den smeltede margarine. Få den rørt sammen til en jævn masse (det er ca. her min elpisker går kold), så du undgår klumper.
Bland derefter juice i og rør sammen til dejen er jævn og glat.
180 grader i 30-40 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en skarp genstand ind i midten. Der må ikke hænge dej ved - så skal den have mere.

Tip: Pak den ind i en ren affaldspose, mens den stadig er lun. Sørg for posen er tæt, så bliver kagen rigtig svampet, hvis den får lov at ligge en dags tid på køkkenbordet.

Etiketter: Bittert!
16-02-2012

En opfordring

Lær dig selv at stave til "inden for". I langt de fleste tilfælde skal det staves i to ord, så hvis du er helt tabt, så skriv det i to ord hver gang - det vil være en start.

Indenfor i ét ord betyder det modsatte af udenfor - f.eks. indenfor i entreen eller udenfor i haven.

Hvis du er god inden for it eller søger job inden for Camping-branchen, så er det i to ord. Hvis du søger job indenfor er det fint, hvis du rent faktisk søger job indenfor - modsat udenfor.

Inden for er generelt i to ord, når man kan svare på spørgsmålet "inden for hvad?" - kan man kun svare "bare indenfor", så er det i ét ord.

Hvornår er det vigtigt, at man skriver ordentligt? Det gælder f.eks. når en virksomhed:

søger senior udvikler indenfor C# eller VB.NET, Visual Studio.NET med erfaringer indenfor en eller flere af følgende områder: SharePoint, Dynamics CRM, Azure

Jeg undlader at linke, for jeg vil jo ikke udstille nogen (-:

Det virker på mig ret utroværdigt, at man ikke kan konstruere en kort sætning uden at lave to stavefejl. Til gengæld har de fleste udviklere sikkert ret god erfaring med at være indenfor.

Jeg synes, det er vigtigt at tænke lidt på sin retskrivning, når man skal udvise troværdighed. I kommunikation med kunder, i ansøgninger og lignende. På Facebook, Messenger og den slags er det mindre vigtigt.

Bare en opfordring...

Etiketter: Tips
31-01-2012

Sidste arbejdsdag

Elbek & Vejrup

I dag havde jeg sidste arbejdsdag i Elbek & Vejrup. Det er lidt specielt. På den ene side er det helt fantastisk. Vejen for noget nyt er banet, men det er jo også lidt trist.

Jeg har haft nogle rigtig gode kolleger, som jeg måske vil savne. Man ved hvad man har; man ved ikke hvad fremtiden bringer, men mon ikke det går alt sammen.

Jeg har fået overdraget mine opgaver, men er spændt på, hvordan det skal gå. Fremtiden ser dog bestemt fornuftig ud for de produkter, jeg har været ansvarlig for.

I morgen begynder pendler-livet. Det bliver spændende.

Etiketter: Job
30-01-2012

Fame!

Jeg har igennem flere år fulgt Cali Lewis og set hendes korte shows på geekbeat.tv - tidligere hed det geekbrief.tv. Hun har senest været medvirkende til at jeg har købt en Gripzila, jeg bruger til min Kindle, og tidligere har hun introduceret mig for Woopra, som er det mest fantastiske hjemmeside-statistik/analyse-program.

Hun er begyndt at holde live shows, som er noget længere end de normale shows. Det bliver streamet på nettet, hvor man kan følge det og komme med kommentarer undervejs, men det bliver også sendt i tv over there.

Jeg fulgte showet den anden dag og fik mit navn nævnt af medværten John P. Hør/se det her.

Etiketter: Fornøjelse
11-01-2012

Sekshundredetusinde og tres kroner!

I frokostpausen den anden dag blev jeg mindet om denne fantastiske historie fra det virkelige liv, og jeg kom til at tænke på, at det ville være godt materiale til min blog.

Historien er kort fortalt, at jeg har betalt 600.060 kr. for to Ceres Top og 4 cl. snaps. Ja, sekshundredetusinde og tres kroner! Eller sekshundredetusinde over beløbet.

Jeg befandt mig på Den Hvide Hest i Århus, da det skete og min bankdame ringede en uge efter og spurgte, om jeg havde haft en god tur i byen. Hun havde annulleret transaktionen pga. manglende dækning.

Min kontos udvikling

Jeg tager efterfølgende ned på baren igen for at få dem til at betale bankgebyret og måske få en undskyldning.

Det ender med at blive en god dag. Det var en formiddag i sommerferien og de indfødte i baren sad og så Tour De France. Så jeg blev hængende og hyggede mig, og fik fri bar.

Sidenhen har de droppet at modtage Dankort, da de efter flere lignende episoder måtte indse, de ikke evnede det.

Etiketter: Bittert!
Side 3 af 3 Navigation: 1 2 3