Bemærk
Viser kun indlæg fra 2011. Vis alle indlæg
19-03-2011

Vandalisme

Jeg har netop set, at mit fine skilt "Nej tak til kirkens reklamer" er blevet fjernet fra min postkasse. Det skal åbenbart være lidt en kamp at slippe for propagandaen.

Jeg sætter naturligvis et nyt op og ser med stor interesse frem til at se, om det ligeledes bliver pillet af. Hvis man er utilfreds med skiltet bør man vel have lagt en lille besked i min postkasse for at oplyse mig. Nu ved jeg jo i princippet ikke, om det bare var et uheld.

Det er heldigt, at jeg ikke rigtigt har andet at gå op i, så jeg kan bruge alt min tid på det her ;-)

Etiketter: Bittert! | Life
09-03-2011

Nej tak til kirkeblade

I sidste uge fik jeg et blad fra den lokale kirke Hasle kirke. Jeg har fået tilsvarende blade flere gange før og er egentlig lidt træt af at skulle smide ligegyldig post ud.

Jeg er naturligvis tilmeldt Post Danmarks "Nej tak til reklamer"-ordning, og den fanger da også det meste, men altså ikke alt.

Jeg skal altså have strammet op på mit spam-filter på snail-mail-kontoen. Så jeg ringer til præsten, der er ansvarshavende redaktør på kirkebladet, for at hører ham, hvad jeg har af muligheder for ikke at modtage deres reklamer.

Kirkeblade anses ikke for reklamer, og det er en række frivillige, der deler dem ud. De deles ud til alle. Muslimer osv. Vi skal alle smide reklamerne ud fire gange årligt.

Kirkeblade - Nej Tak!

Der er altså ikke lige en nem og sikker måde at komme udenom kirkereklamer, men præsten og jeg blev enige om, at jeg skulle sætte en seddel på min postkasse og så ville han snakke med den relevante omdeler om at være opmærksom.

Etiketter: Life
06-03-2011

Friskbagt brød

Da jeg stoppede med at undervise i ProOffice fik jeg en gave af de to partnere. Den gang havde jeg arbejdet i firmaet i 7 år. 5 år mens jeg studerede Cand.Merc(dat.) på Handelshøjskolen og 2 år som underviser i MS Office og ESDH.

Jeg fik en brødmaskine, og den er jeg rigtig glad for! Først og fremmest er det meget billigere end at skulle købe færdigproducerede brød, og så er det jo bare lækkert med friskbagt brød.

Friskbagt brød

Jeg bruger indtil videre den lette løsning, hvor der bare skal tilføjes vand og gær. Derefter tager det 3,5 time i maskinen. Resultatet bliver aldeles udmærket.

Etiketter: Fornøjelse
28-02-2011

eSATA

I forbindelse med købet af min nye SSD, er der jo blevet en harddisk til overs. For at få en smule gavn af den alligevel, har jeg købt en case, så jeg kan bruge den eksternt.

Førhen brugte jeg en anden ekstern harddisk med 5400 rpm, som kan overføre filer med omkring 15 Mb/sek. via USB.

Ekstern harddisk med 5400 rpm overfører filer med omkring 15 Mb/sek. via USB

Min nye eksterne harddisk med 7200 rpm kan overføre filer med omkring 20 Mb/sek. via USB. Stadig ret langsomt, men så er det jo godt at eSATA også understøttes af min nye case.

Med eSATA er hastigheden oppe på omkring 55 Mb/sek. En væsentlig forbedring.

Ekstern harddisk med 7200 rpm overfører filer med omkring 55 Mb/sek. via eSATA
26-02-2011

Solid State Disk

Jeg har netop gjort et af mine bedste køb, hvad angår performance-forbedringer til min pc. Normalvis synes jeg, opgraderinger har resulteret i absolut minimale forbedringer af ydeevnen, men denne seneste forbedring er anderledes mærkbar.

Jeg har udskiftet den ene harddisk i min Envy 17 med en SSD. Noget der virkelig har forbedret hele oplevelsen af at arbejde på pc'en. Alle programmer åbner med det samme og boot-tiden er forbedret markant. Mine egne uvidenskabelige test viser mere end halverede tider.

Før opgraderingen viste mit Windows Experience Index at den primære harddisk var flaskehalsen:

Windows Experience Index før SSD

I dag efter opgraderingen får min harddisk pc'ens højeste rating:

Windows Experience Index efter SSD

Forbedringerne af de øvrige ratings har formentlig at gøre med driver-opdateringer.

Det er i øvrigt en Intel X25 SSD 160 Gb, jeg har købt og den er 30g. lettere end den gamle 7200 rpm. harddisk.

09-01-2011

En søndag i Kasper Tranz' liv

Er netop i gang med at afholde en af de her søndage, hvor der virkelig bliver slappet af og ladet op til den kommende uge.

Hvorfor vil jeg nu skrive om det? Jo fordi jeg egentlig vil skrive om den blog jeg lige har læst. Jeg vil så kamuflere det som et indlæg om min søndag. Det skal jo ikke bare være en reklame for en anden blog.

Da jeg stod op satte jeg min brødmaskine i gang med at lave brød - den er færdig nu her om en lille time. Det ser jeg frem til. Jeg lytter til Cafe Hak på P4 (eller er det P5 nu?), men da det slutter skal jeg jo finde på noget andet at fordrive tiden med.

Jeg beslutter efter længere tids surfen og et par interviews med statsministeren at høre seneste podcast fra Harddisken. Her bliver jeg af en eller anden kvinde (som vist kun vil læse interessante blogs) ledt ind på siden dagpengeland.dk.

Efter at have læst i bare 5 minutter sidder jeg og bliver en smule selvfed over, at jeg jo har et job og derfor ikke skal igennem alt det pis. Og det er på trods af at netop denne uge har været ekstra hård med masser af problemer og meget stejle læringskurver.

Denne blog er fremragende skrevet. Det er enormt humoristisk skrevet selvom emnet er seriøst nok og det hele rent faktisk er en beskrivelse af virkeligheden.

Han skriver f.eks. om blanketternes all-time greatest og om hvordan det er helt på sin plads at blanketten råber:

Umiddelbart herefter giver blanketten sig til at råbe, hvilket jeg finder helt på sin plads. På de første par sider har blanketten været imponerende afdæmpet og kun enkelte gange i nødværge benyttet udråbstegn. Men nogle gange bliver selv blanketter nødt til at hæve stemmen. For systemet mener det skam så ganske alvorligt, når det siger til de uløseligt sofaforbundne arbejdsløse, at de skal:

Der er masser af guldkorn i den artikel, så det er bare med at få den læst:

Powerpoint, WordArt og Comic Sans - en direkte glimrende skrifttype til alle typer af formidling hos offentlige forvaltninger - går hånd i hånd på projektoren, mens aktiveringsregler og prodecurer gennemgås, som talte han til en klasse i en specialskole for børn tabt fra en bemærkelsesværdigt invaliderende højde:

»Læg mærke til, at jeg ikke spurgte efter jeres navn da I kom, men efter jeres personnummer. Det er fordi, vi her i vores system registrerer jer efter personnummer og ikke navn. Jeg spurgte efter jeres personnummer og så kunne jeg se, hvad I hedder. Så spurgte jeg om I hedder det og det. På den måde tjekkede jeg om det var den rette person, der dukkede op her.«

Godt at man på den måde kan udelukke de horder af folk, der forsøger at snyde sig ind.

Jeg må sige jeg er ret begejstret for mange af artiklerne. Her fortæller en jobkonsulent om en smart måde at søge job:

»Jeg blev oplært af Jean, dengang jeg startede på Integro«, fortæller Beatriz. »Og Jean lærte mig sådan et godt trick til når man søger job. Man ringer simpelthen til arbejdsgiveren.«

Men pas på. Vær varsom. Man skal jo ikke bare ringe hovedkulds uden en plan. Og det er her, Jeans tip kommer ind i billedet, uddyber Beatriz. Telefonsamtalen med en forhåbentligt kommende arbejdsgiver bør nemlig inddeles i to trin:

»Først ringer I til hovednummeret og så spørger I, "hvem er det, der har ansvaret for ansættelse af medarbejdere her?". Og så bliver I stillet videre til ham, der har ansvaret. Og så spørger I: "Har du brug for medarbejdere i den nærmeste fremtid?"«

Det er mange informationer og fif at håndtere, sådan lige på én gang. Heldigvis er der tid til fordybelse og Beatriz skriver de to telefonsamtaletrin op på tavlen:

Jeg kunne blive ved med at citere, men mon ikke jeg skulle stoppe her. Gå selv ind og læs mere.

Etiketter: Fornøjelse | Life
Side 4 af 4 Navigation: 1 2 3 4