Bemærk
Viser kun indlæg fra 2011. Vis alle indlæg
05-07-2011

Service Unavailable

Jeg ved mange har været kede af at gå forgæves, når de ville ind på dette unikum af en hjemmeside Bittert.net. Heldigvis har bittert.net ikke været alene med problemet og heldigvis jeg har slet ikke oplevet problemer i forhold til mailen.

Surftown som hoster Bittert.net har været hårdt ramt af uvejret i København, da deres primære datacenter blev ramt af oversvømmelser.

Nu ser det ud til, at vi er oppe igen. Det er skønt!

Etiketter: Webudvikling
20-06-2011

Ikke så LED

Som den ualmindeligt miljøbevidste forbruger jeg er, har jeg netop købt mig tre LED-pærer til min lampe i køkkenet. Ja, jeg skulle jo egentlig kun bruge én, men jeg købte alligevel tre - spørg ikke hvorfor.

Min lampe skal bruge en pære med G9-fatning og jeg har altid brugt en almindelig 50 watts pære, så der er potentiale for en god besparelse.

Jeg ville oprindeligt have købt en almindelig elsparepære, men finder så en LED, som kun er en smule dyrere.

Det var lidt en slap udløsning da jeg får sat LED-pæren i og tænder for lampen. Intet sker. Jeg tænder og slukker et par gange, men indser hurtigt at skidtet ikke virker. Jeg prøver også med en af de andre LED-pærer, men med samme resultat.

Noget er galt - jeg finder forhandlerens telefonnummer.

Skæbnen vil, at jeg lige har spillet fodbold og slået mit knæ, hvorfor jeg stort set ikke kan gå. Alligevel får jeg med stort besvær pillet lampen ned. Jeg tænker, der kunne være noget galt med strømforsyningen (men der er vist slet ikke nogen strømforsyning til den slags pærer :)

LED-pære med G9-fatning overfor en alm. G9-pære

Inden jeg ringer, prøver jeg en sidste gang at tænde lampen - og denne gang sker der noget. Der kommer lys! Telefonopkaldet er straks aflyst.

Man skal åbenbart lige rokke lidt med pæren, før den får fat. Jeg må op på bordet og sætte lampen op igen. Herligt når nu mit knæ er så sindssygt ømt.

LED-pæren bruger kun 3,5 watt, men lyser dog også noget mindre end den tidligere pære. Det er dog tilstrækkeligt til at dække mit behov for lys. De almindelige pærer gik også hele tiden ud og skulle skiftes - de har en standard brændetid på 2.000 timer. Min nye LED-pære har til sammenligning en forventet brændetid på 30.000 timer.

Jeg er overbevist om, jeg har gjort et godt køb.

Etiketter: Internethandel
25-05-2011

Laaagt indlæg om Ubuntu-installation

På min allerførste bærbare pc har jeg i længere tid haft Ubuntu 10.10 installeret og har været fint tilfreds med det. Dog er der på det sidste kommet en fejl i opstarten, som man lige skulle svare OK, whatever til, før det kunne starte helt op.

Derfor så jeg den nye version 11.4 som en glimrende mulighed for at få det hele geninstalleret. Den ene regnearksfil med mine dart-scores og pointtavle var hurtig at lave en backup af.

Ubuntu tilbød selv at lave en opgradering, men jeg ville hellere lave en clean install, så jeg hentede den alternative tekstbasserede installationsfil - det er jo en gammel pc, og erfaringer fra installationen af 10.10, viser at den ikke kan håndtere den almindelige installation.

Jeg prøvede først at installere via en USB-pen, men jeg tror ikke rigtigt den gamle bios kunne overskue at skulle boote fra et USB-drev. Så det måtte jeg droppe igen.

Jeg lavede så en cd at boote fra. Det gik dog ikke meget bedre; den gik bare i sort, når det ellers skulle gå i gang med at installere.

Til sidst måtte jeg give op og så bare opgradere, som Ubuntu jo flittigt mindede mig om jeg kunne. Det gik dog ikke så godt. Der blev opgraderet, men startop-fejlen kom stadig og det nye LibreOffice kunne slet ikke starte.

Jeg har fundet den gamle 10.10 installations-cd frem fra gemmerne og sidder med den i hånden, men synes jo godt nok det er et stort nederlag at skulle installere den gamle version på ny. Så jeg prøver lige en gang til.

Lige før man vælger at installere kan man sætte nogle indstillinger med F-tasterne. Bl.a. F2 for sprog, F3 Tastatur og F6 Andet. Under F6 Andet kan der tilvælges 8 forskellige funktioner, hvor det umiddelbart kun er den første af mulighederne, jeg kan gennemskue konsekvensen af.

  • Ekspert-tilstand
  • acpi=off
  • noapic
  • nolapic
  • edd=on
  • nodmraid
  • nomodeset
  • Kun fri software

Ekspert-tilstand kan ikke være nødvendig. Kun fri software (Free software only), hvad mon der menes? Gratis er det uanset, om den er til eller fra ? måske det har noget med open source software at gøre? (Google kan helt sikkert svaret på alle 8 funktioner)

Jeg finder efter et par forsøg ud af at acpi=off skal være slået til før installationen kan starte. Yay!

Installationen stopper med fejl efter 6%! Det viser sig, at der er fejl på cd'en, selvom Ubuntu oprindeligt meddelte, at alt var gået efter planen.

Jeg laver så en ny cd via min Windows 7-maskine og så kører det.

Ubuntu er et udmærket OS. Jeg er dog træt af, at den absolut vil have en adgangskode på brugeren. Sikkerhed er ikke vigtig på denne maskine der udelukkende skal håndtere et regneark og måske gå på nettet.

Desuden så formår den nye version ikke at lukke ordentligt ned. Den står bare og prøver, indtil jeg tvinger den til at lukke.

Der er også positive ting at fremhæve, men det må vist blive i et andet indlæg.

Etiketter: Bittert!
23-05-2011

Brug beskyttelse

En stor måtte er flyttet ind og jeg lever nu i en fed dunst af gummi.

For at skåne mit trægulv mod vildtfarne pile, har jeg købt en professionel dart-måtte. Udstyr kan man aldrig få for meget af og det gælder naturligvis også i dart. Udover at beskytte gulvet skal den også sørge for at markere kasteafstanden.

Jeg er egentlig ikke særlig tilfreds med mit køb. Den er ikke helt tyk nok, så pilene går lige igennem. Jeg bestilte en uden reklamer på, men alligevel står der Unicorn på. Og så er der jo den forfærdelige lugt.

Jeg kan stadig nå at sende den tilbage. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu.

Leverancen har i øvrigt været længe undervejs, da den blev sendt tilbage pga. problemer med Å'et i Århus. Jeg burde selvfølgelig have skrevet det med to a'er, men det havde jeg altså ikke. Efter lidt mail-korrespondance frem og tilbage måtte de sende den på ny.

Etiketter: Bittert! | Internethandel
10-05-2011

Den sure tjans

Jeg har længe været virkelig træt af min opvaskemaskine. Den har fået flere og flere menneskelige træk, og det er ikke en fordel for en opvaskemaskine.

Jeg har selv de samme menneskelige træk. Jeg gider heller ikke vaske op, jeg har svært ved at komme i gang. Selvom der flere gange bliver trykket på startknappen, så sker der ikke rigtigt noget.
Er jeg endelig kommet i gang sker det tit at man falder over noget andet, der er mere spændende og så må opvasken altså vente.

Præcis de samme træk har omtalte opvaskemaskine. Den overgår dog mig idet at være både ekstremt larmende, lække vand på gulvet og så er den ret ligeglad med, at tingene ikke er rene selv efter den har kørt i flere timer.

Jeg skal derfor finde mig en ny veninde, der er mere villig til at tage opvasken. Helst umenneskelig villig.

Jeg finder hurtigt en ny, jeg gerne vil have i stedet. Den har vundet en test i Tænk. Desværre er hverken Wupti eller WhiteAway billigst. Det er derimod De3Bedste, som jeg aldrig har hørt om før. Jeg bestiller onsdag aften omkring midnat. Torsdag morgen skriver de, at jeg vil modtage den fredag og at chaufføren finger en time før, han er fremme. Dejligt hurtigt og chaufføren leverede den helt ind i lejligheden.

Min nye vaskemaskine har jeg nu haft i snart seks uger og den er aldeles fremragende. Opvasken bliver taget uden brok det bliver rent i stilhed og der er ingen vand på gulvet. Jeg kan som noget nyt falde i søvn, mens den arbejder ude i køkkenet - det var umuligt med den gamle.

De 3.160 kr. er godt givet ud, synes jeg.

Til slut vil jeg gerne hylde storskraldsordningen i Århus. Jeg bestiller afhentning af den gamle opvasker plus en stor mængde flamingo, der fulgte med den nye. Det hele bliver hentet nogle dage efter.

Etiketter: Internethandel | Life
07-04-2011

Vandalisme fortsat

Efter min postkasse har lidt den skæbne at miste et fint "Nej tak til kirkeblade"-skilt i to omgange, kan jeg meddele, at jeg nu har droppet skiltet og skrevet direkte på postkassen.

Det vil kræve sprit, at fjerne det, så det er jo en noget større indsats, der skal lægges i forhold til tidligere, hvor man ret nemt kunne pille skiltet af.

Nu er det spændende, om det så virker bedre, eller om nogen helt seriøst vil pudse min postkasse med sprit.

Etiketter: Bittert! | Life
Side 3 af 4 Navigation: 1 2 3 4