Bemærk
Viser kun indlæg fra 2010. Vis alle indlæg
24-04-2010

Nonstop-tog

Da jeg for et par dage siden tog toget fra Århus til København kunne jeg til min store begejstring vælge et tog, der kørte hele vejen helt uden stop. Så tager det "kun" to timer og 42 minutter.

Det der gjorde denne tur til en unik oplevelse var jo så, da kontrolløren kom og fandt ud af at manden ved siden af skulle af i Vejle. På dette tidspunkt er vi omkring Horsens og da vi jo sidder i et nonstop-tog er der ingen chance for at manden kan nå sin aftale.

Det er han naturligvis ret bitter over, men han var kommet i sidste øjeblik og havde ignoreret alle beskeder i højtalerne. Han måtte ringe og fortælle at han ville blive 4-5 timer forsinket. Han fik dog en gratis returbillet.

Etiketter: Bittert!
24-03-2010

Ska' du ha' stryg?

Jeg har netop strøget det meste af min skjortesamling med mit nye strygejern med det ydmyge navn Tefal Pro Express Turbo anti-calc steam generator. Med sådan et navn kan det ikke andet end være godt!

Jeg er klar over at nyhedsværdien er minimal, men mit tidligere strygejern røg på gulvet og gik i stykker, og hvorfor så ikke erstatte det med en top-model. Jeg har købt den hos Elgiganten - ikke så eksotisk, men det virkede upåklageligt. De har for resten stadig min gamle HTC Diamond, som blev sendt til reparation...

Tefal Pro Express GV8360E0

Nu synes jeg det er ret fedt, at der kommer så meget damp, at mine briller dukker undervejs og man kan godt mærke at folderne forsvinder lidt hurtigere end tidligere. En yderligere fordel er også, at det ikke er så tungt som det gamle, der jo var fyldt med vand.

Etiketter: Internethandel
01-03-2010

Messenger i Windows 7

Jeg har længe irriteret mig over, at messenger ikke magtede at ligge sig ned i meddelelsesområde ved uret i Windows 7. Indtil i går i hvert fald, hvor jeg besluttede mig for at google problemstillingen.

Det viste sig at løsningen var super simpel. Messenger skal bare køres i Windows Vista kompatibilitetstilstand:

  1. Luk Messenger
  2. Find den eksekverbare messengerfil msnmsgr.exe som typisk ligger i C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger
  3. Højreklik på filen og vælg Properties
  4. Klik på fanebladet Compatibility
  5. Kryds af i afkrydsningsfeltet Run this program in compability mode for:
  6. Vælg Windows Vista (Service Pack 2) med listepilen
  7. Klik på knappen OK
  8. Start Messenger

Messenger er nu forsvundet fra proceslinjen og ligger i stedet i meddelelsesområdet, hvor den hører hjemme.

Etiketter: Tips
02-02-2010

Hennebergdesign.dk

For et par uger siden lavede jeg hjemmesiden hennebergdesign.dk for Kathrine Henneberg. Hun ønskede sig en helt simpel side, til bl.a. at vise billeder af det hun foretager sig på Designskolen i Kolding.

På siden har jeg brugt Slide.Show 2 fra CodePlex, som er en open source Silverlight-applikation, der kan bruges til at vise billeder i et slide show.
Som bruger har man ret god kontrol og overblik over billederne, så det passede perfekt.

Udover billeder skal der være en xml-fil, der fortæller, hvor billederne ligger, og hvordan de er grupperet i album. SSGenerator skulle kunne generere denne xml-fil og i øvrigt tilpasse billedernes størrelse til web-brug. Desværre virker programmet ikke helt, men koden var et glimrende udgangspunkt for, at lave et program, der kunne bruges til mit formål.

Min modificerede SlideShowGenerator

Jeg har ikke tidligere programmeret Windows-programmer, så det var sjovt at prøve, og i virkeligheden slet ikke så vanskeligt.

Etiketter: Job | Webudvikling
18-01-2010

Mega glat

Er du da sindsyg, hvor var det glat i morges, da jeg skulle cykle på arbejde. Jeg var ellers begyndt at tro på, jeg slet ikke skulle vælte denne vinter, men i morges blev det klart at det alligevel skulle ske.

Jeg synes slet ikke jeg var forberedt på, at det ville være glat. Nu har jeg cyklet forsigtigt i lang tid uden, at der har været nogen problemer, og så begynder man jo at slægge lidt på forsigtigheden.

Jeg væltede på præcis samme sted som jeg væltede sidste år. På sådan en opkørsel over for Hasle skole. Der er nogle brosten, som man kommer lidt skævt ind på, hvis man ikke cykler meget langsomt. Men jeg burde jo altså vide det, når jeg nu har væltet der før, men nu har jeg ondt i albuen igen.

Resten af vejen på arbejde var også enorm glat, men nu havde jeg jo lært, at jeg skulle cykle langsomt.

Etiketter: Bittert! | Life
14-01-2010

Nice Home

Jeg holder meget af at handle på nettet. Det tilføjer lidt ekstra spænding med usikkerheder om hvorvidt varen overovedet dukker op, om de leverer noget forkert eller om varen ligner, det man forventede. Naturligvis er de forhold også netop det, der er belastende ved at handle på nettet. Det er lidt paradoksalt. Som regel er det dog også billigere og meget mere tilgængeligt - jeg behøver ikke ræse ned i byen efter arbejde. Desuden er udvalget også meget større på nettet.

Jeg har netop foretaget endnu en god handel på nettet. Jeg har længe manglet lys i min lejlighed efter lyset i stuen gik i stykker. De elendige Herstal-lamper blinkede konstant og gik op og ned i lysstyrke. Jeg har så brugt en standerlampe som eneste lyskilde i både stue og soveværelse.

Sign (Gulvlampe)

Jeg har derfor været på udgik efter en gulvlampe, men synes at dem jeg kunne lide var alt alt for dyre. Jeg vil jo ikke give 8-10.000 for en lampe. Men det lykkedes mig nu alligevel at finde en lampe jeg både kan lide og betale.

Jeg var dog en smule usikker på om jeg kunne stole på webbutikken Nicehome.dk. Trustpilot var ikke til nogen hjælp, og der var ikke meget info på hjemmesiden. Yderligere synes jeg billedet af lampen virker lidt for manipuleret - der er f.eks. ikke nogen ledning. Jeg skriver derfor en mail til butikken, hvor jeg efterspørger nogle ekstra billeder af lampen. Dagen efter er der svar med tre billeder som overbeviser mig om at lampen er som den skal være. Yderligere er jeg også mere tryg nu, hvor jeg har en bedre fornemmelse af hvem, jeg handler med.

Butikkens indehaver leverede selv lampen. Han havde alligevel et møde i Århus, så kunne han jo lige så godt tage lampen med.

Etiketter: Internethandel
Side 5 af 5 Navigation: 1 2 3 4 5