Bemærk
Viser kun indlæg fra 2010. Vis alle indlæg
19-10-2010

Ubuntu

Ubuntu logoDet er efterhånden en tradition, at mine forældre får ny computer kort tid efter, jeg har fået en ny. Jeg sætter nemlig min aflagte op, så de kan bruge den. De skal bare kunne surfe lidt, tjekke mail og gemme billeder fra kameraet, så de stiller ikke så store krav til hardwaren.

De har nu fået en pc med Vista og Office 2007 - de licenser skal jeg jo ikke bruge længere. Til gengæld fik jeg så deres den gamle - eller min egen helt helt gamle - tilbage.

Jeg har netop installeret Ubuntu på den. Det skal have en chance og man skal ikke gå af vejen for at blive klogere og måske udvide sin horisont. Jeg er jo ellers stor tilhænger af Microsoft og Windows.

Det gik desværre ikke helt smertefrit. Jeg brændte den seneste version 10.10 (32 bit)-iso ud på en cd og bootede op på den, men fik med det samme denne fejl:

WARNING **: get pwuid_r ( ) failed due to unknown user id

Reboot hjalp ikke, og Google kunne fortælle, at mange har fået samme fejl. Flere efter installationen også - der er tilsyneladende ingen, der helt ved, hvad der forårsager fejlen; den kommer tilsyneladende ved flere forskellige fejl. Ikke så heldigt - jeg havde store forventninger om, at Ubuntu skulle være så nemt og ligetil.

Jeg læste så en kommentar med en der foreslog at installere med en alternativ installationsfil uden så meget grafik og lir som den normale. Det skulle prøves - jeg var alligevel ved at give op - og det virkede!

Mit førstehåndsindtryk af Ubuntu er ret godt. Det virker, og der er nogle ret blærede effekter, når man f.eks. flytter rundt på sine vinduer. Det har det meste man har brug for og en let måde at finde, installere og fjerne programmer. Har man brug for en ordentlig Office-pakke kan den installeres igennem Wine.

Etiketter: Fornøjelse
17-10-2010

Træning i tålmod

En dag for længe længe siden ledte jeg på nettet efter en barbermaskine. Jeg støder så ind i en køkkenvægt, hvor jeg tænker - den ser fin ud, lad mig få den. Jeg kigger lidt på de andre sager i samme serie og beslutter også at købe en el-kedel.

Bugatti Vera el-kedel

Jeg husker, jeg var ret træt af de billeder, der var af varerne. Sådan nogle helt perfekte reklamebilleder er jo ikke reelle repræsentanter for, hvordan de i virkeligheden ser ud. Men det måtte jeg jo se igennem fingre med.

11. maj bestiller jeg, men får hurtigt at vide at vægten ikke kan leveres med det samme. Ordren bliver opdelt i to leverancer og el-kedlen bliver leveret til tiden.

Bugatti Uma køkkenvægt

Vægten sker der ikke så meget med, men efter utallige mails frem og tilbage, ringer de fra skiftselv.dk den 8. oktober (ca. 5 måneder efter jeg har bestilt) og meddeler, de ikke kan levere.

Jeg bestiller på ny via amazon.co.uk og får varen fire dage efter og 200 kr. billigere.

Etiketter: Bittert! | Internethandel
06-10-2010

SEs PC Suite kan ikke synkronisere

For ikke så længe siden købte jeg MS Office 2010. Opgraderingen fra 2007-versionen gik smertefrit som forventet. Alle kontakter og mails er intagte og jeg kan stadig redigere mine dokumenter og projektmapper. Men da jeg i går skulle synkronisere min telefon med Outlook røg harmonien.

Jeg bruger Sony Ericssons PC Suite til operationen, men skidtet kan slet ikke identificere mit Outlook. Det var det samme med beta-versionen, men nu har Office 2010 altså været i handlen længe, så mon ikke Sony Ericsson skulle tage at følge lidt med og få det fixet. Tak!

Etiketter: Bittert!
06-10-2010

32 bit vs. 64 bit Office

I forbindelse med min installation af SharePoint den anden dag, fandt jeg ud af at jeg kørte Office 2010 i 32 bit. Det undrede mig en del, da det jo er snot dumt ikke at vælge den hurtigste udgave - 64 bit. Det viser sig så, at hvis man "bare" følger den normale autorun-guide, vil den altid installere 32 bit. End ikke hvis man klikker Tilpas under installationen, kan der vælges 64 bit.

Det er sikkert af hensyn til brugervenligheden. »Folk fatter ikke, hvad de skal vælge, så vi går efter laveste fællesnævner.« Men ønsker man alligevel at bruge 64 bit-udgaven, skal man selv finde Setup-filen på cd'en i mappen x64.

Etiketter: Tips
05-10-2010

SharePoint i Windows 7

SharePointI forlængelse af mit nye job har jeg netop installeret SharePoint på min egen pc. Så kan jeg kigge lidt på det, før jeg for alvor skal bruge det på jobbet.

SharePoint fås i to forskellige versioner; SharePoint Server 2010 og SharePoint Foundation. Jeg har installeret SharePoint Foundation, fordi det er gratis.

Som udgangspunkt skal SharePoint installeres på en server, og faktisk får man en fejl, hvis man forsøger bare at køre exe-filen i Windows 7. Der skal åbnes for en masse ting og installeres nogle hotfixes, men når man ikke har licens til en Windows Server, må man gå en omvej.

Microsoft har lavet en ganske fin guide med ti trin plus det løse, man skal igennem. Men da jeg prøvede første gang, gik jeg i stå ved punkt to (Under Step 2), hvor exe-filen skal pakkes ud vha. Kommandoprompten. De skriver, man i sin nye mappe skal køre kommandoen (uden linjeskift):

c:\SharePointFiles\SharePoint /extract:c:\SharePointFiles

Men det virker altså ikke. Man skal ikke skrive SharePoint, men i stedet henvise til exe-filen SharePointFoundation.exe. Kommandoen bliver altså:

c:\SharePointFiles\SharePointFoundation.exe /extract:c:\SharePointFiles

Når de resterende punkter i guiden er udført, er SharePoint installeret på Windows 7.

Etiketter: Job | Tips
19-09-2010

Envy

Min pc er super vigtig for mig. Så det er en ret vigtig beslutning, når den gamle skal skiftes ud med en ny. Det har jeg netop gjort. Jeg havde nogle enkle krav til den, som gerne skulle opfyldes:

  • i7 processer
  • Numerisk tastatur
  • Lys i tasterne
  • Stor skærm

Valget faldt på en Envy 17 fra HP. Jeg plejer normalt at købe alt på nettet, men denne gang gik jeg i Fona, og det var i virkeligheden en positiv oplevelse. Der var indledningsvis lidt over en måneds leveringstid, fordi computeren endnu ikke var kommet til Danmark. Alligevel fik jeg den allerede efter fire dage. Sådan Fona - God stil!

Det har nu ikke været lutter glæde, selvom jeg er glad for mit køb. Specielt er to forhold ikke positive:

  • Ingen mulighed for at RAID 0/1, selvom det fremgår af manualen
  • Blu-ray-drev kan ikke afspille Blu-ray-film

Jeg ved endnu ikke, hvad det ender med mht. det drev, men mon ikke jeg får det skiftet. Jeg er i dialog med HP om det.

En sidste ting er også Æ- og Ø-tasterne. Man skal helst ikke kigge, mens man taster. Det er jo ikke optimalt at Æ og Ø er at finde på begge taster, bare på forskellige positioner.

Etiketter: Fornøjelse | Life | Tips
Side 2 af 5 Navigation: 1 2 3 4 5