Bemærk
Viser kun indlæg fra 2009. Vis alle indlæg
12-05-2009

Certificeret i Windows Vista

I dag tog jeg endnu en Microsoft Certified Application Specialist (MCAS) eksamen. Nemlig den i Windows Vista. Jeg havde 50 minutter til at udføre/besvare 38 opgaver/spørgsmål. Windows Vista testen indeholder som den eneste af MCAS-testene også multiple choice spørgsmål, så det var ikke alt, der handlede om at udføre en opgave.

Det sværeste ved at tage denne test har egentlig været at finde ud af, hvordan testen skulle afvikles. ProOffice er et godkendt testcenter, så vi skal selv sætte testmiljøet op.

Alle de øvrige tests skal køres via en speciel test-applikation, som skal køre på en pc med en tilpasset opsætning. Men Vista-testen var ikke tilgængelig.

Vi troede det skyldes en forkert opsætning, men det viste sig ikke at være tilfældet for det gjorde ingen forskel at opfylde de krav Certiport opstiller.

Til sidst fandt vi så ud af at Vista-testen som den eneste skulle afvikles gennem en browser. Det gør det ret let at sætte op, men det var ret tydeligt i testen at man bevægede sig rundt i en simuleret Vista. Flere menuer og lignende var ikke tilgængelige og gjorde således oplevelsen mindre virkelig.

Men det gik jo udmærket alligevel - jeg fik 898 point ud af maksimalt 1000. Den nedre grænse for at bestå ligger på 650 point, så min margen var acceptabel.

Etiketter: Job
10-05-2009

Master of Science

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg fik et forkert diplom ved kandidatdimissionen på Handelshøjskolen. Jeg har nu endelig fået det rigtige :)

Efter dimissionen resulterede en mailudveksling med skolen i, at de lovede at sende et nyt, rigtigt diplom med det samme. Det var sidst i februar. For to uger siden skriver jeg så til dem igen for lige at høre, hvad der er sket, siden jeg ikke har modtaget noget.

Der havde været nogle problemer med at få dem produceret. Men nu har jeg altså fået det rigtige - 2½ måned forsinket.

Etiketter: Life
28-04-2009

Gadgets

Mit behov for gadgets er blevet dækket for en stund. Jeg har foretaget to irrationelle køb - ét godt og ét mindre vellykket.

an udderly irresistible creamer

Calf & Half flødekande

En flødekande skal naturligvis minde én om, hvorfra mælken/fløden oprindeligt kommer fra. Derfor måtte jeg bare have Calf & Half, da jeg så den første gang.

På pakken står der:

Generally speaking cows are more comfy in the barn than at the table, but Calf & Half is a perfect house guest. She's always in a good mooooooooood, and you will be too when you pour this playful little pitcher. A gentle reminder of where our cream really comes from...

Calf & Half flødekande

At jeg så aldrig kunne drømme om at ødelægge kaffen med mælk eller fløde er en anden sag, men det nedsætter ikke min store glæde ved dette fantastiske produkt. Synes idéen er alletiders!

Idéen med mit andet køb var også god, men viste sig ikke at holde vand. Jeg kunne godt bruge en smule ekstra lys på altanen til at lyse tastaturet op, når jeg sidder derude med den bærbare om aftenen.

Jeg synes derfor at en selvlysende pære burde kunne klare opgaven, og så slap jeg jo også for ledninger.

Glow Brick

Jeg må dog konstatere, at en Glow Brick ikke lyser tilstrækkeligt til, at det kan ses på altanen overhovedet :). Hvis der er helt mørkt ser det fint nok ud, men min altan er altså for oplyst til at Glow Brick'en kan gøre en forskel.

Etiketter: Internethandel
27-04-2009

Skohorn, planter og frisører

Endnu en gang er der sket noget i Kasper Tranz' liv - jeg blev nemlig 25 år i lørdags.

Allerførst vil jeg gerne takke for de mange venlige hilsener på sms'en og på facebook. Jeg tog hjem til de gamle for at fejre dagen og så tænkte jeg, jeg som en lille sidegevinst kunne slippe for kanel :)

Min fødselsdag begyndte ikke helt så fremragende som sidst, men I skal nu ikke snydes for endnu en lille historie fra frisøren.

Jeg er ikke længere studerende og derfor er prisen hos frisøren steget 30 kr. så det nu koster 150 kr. at blive klippet. Jeg har hidtil gået i den tro, at jeg som studerende fik hele pakken - bare billigere, men for de sidste 30 kr. får man altså flere ting med.
Jeg fik vasket hår. Godt nok først efter klipningen og ikke noget fint med at man skal over og sidde i en speciel stol og bøje hovedet bagover. Nej, her stikker vi bare hovedet ned i den vask, der er placeret til formålet foran een.

Tidligere når jeg er blevet klippet, har jeg altid lugtet af brændt gris efterfølgende, fordi manden vælger at brænde hårene på ørerne væk. Det lugter ret skidt og har egentlig fornøjet mig en del, at det bare var sådan, det var.

Denne gang fik jeg dog smurt nogle frisk duftende sager på efter afbrændingen, så jeg undgik at lugte brændt. Herlig forbedring. Noget man måske bør overveje at tilbyde som en udvidelse af studenterpakken :).

Fødselsdagen forløb også rigtig fint. De gamle havde lavet en rigtig fin middag med appensin- og safren-marineret kyllingebryst på grillen og jeg fik mange af de gaver, jeg havde ønsket mig. Jeg fik blandt andet et skohorn, en brevholder og en appelsinplante til altanen.

Desværre står planten stadig hjemme hos de gamle i Middelfart, for den var lidt for besværlig at have med i toget til Århus.

Etiketter: Life
10-03-2009

En dag i Kasper Tranz' liv

I dag tog jeg fri tidligt fra arbejde for lige at få ordnet nogle praktiske ting. Min cykel kunne godt have behov for en grundig rengøring, og det var således ét af projekterne for i dag. Køb af kæderens var første del af projektet, så jeg gik i We Bike-butikken og købte det manden anbefalede. Han mente også, jeg ville få brug for nogle børster til projektet, og det kunne jeg jo egentlig godt følge ham i. Jeg forlod butikken 208 kr. fattigere.

Kæderens skal pensles på sagde manden – som sagt så gjort. Så skal det lige sidde lidt og så skal det skylles af med vand. Resten af cyklen fik også en tur, så den nu skinner og er super fin. Efterfølgende stillede jeg cyklen til tørre. Lige under skiltet Cykelparkering forbudt. De er ret pernitne med den slags i bygningen her, men de må nu lige acceptere, at min cykel skal tørre, før den skal have olie.

Den fik olie, og så kunne jeg tage til aktionærmøde i Sydbank. For en del år siden købte jeg én aktie i Sydbank. Det var under Handelsskoletiden, og jeg gav 818 kr. for den. Siden da er den blevet splittet op i ti styk og har haft en maksimal værdi i omegnen af 3100 kr. og er i dag ca. 600 kr. værd.
En udvikling der bekymrer mig minimalt, da det ikke drejer sig om flere penge, men den mangel på bekymring, var det ikke alle, der havde medbragt til mødet.

Efter et par fine præsentationer af regnskab, forklaringer og forventninger med mere, var der tid til spørgsmål. Specielt var der én bitter mand, som havde tabt en million og tyvetusinde kr. på den faldende aktiekurs. Alletiders! Så var stemningen lagt til en del negative indlæg, som alle mere eller mindre blev fejet af banen med henvisninger til det der tidligere var blevet sagt.

Så var vi klar til at indtage føde, og her var det ikke alle der kunne huske, hvad de engang var blevet fortalt om kø-kultur og gensidig hensyntagen – Noget der ellers kan være ret hensigtsmæssigt i forbindelse med at 900 mennesker skal igennem to døre og anrette en portion mad og så tilbage igennem de samme to døre. Lidt koordinering fra Sydbanks side havde også været på sin plads, men det er nu et herligt syn, når folk hidser sig op over mangel på (gratis) laks.
Jeg fik ikke noget laks, men jeg fik en masse andet, som også var fint og der var også en lækker dessert efterfølgende.

Jeg var så heldig at komme til at sidde sammen med nogle rare ældre mennesker og vi fik os en lille snak om kurser, kriser og vejret, mens maden blev sat til livs. Vi blev hurtigt ret enige om, at det ikke er smart at købe aktier for penge, man ikke kan tåle at tabe.

Så fik jeg prøvet at være til aktionærmøde, og jeg synes, det var en succes. Var dog lidt skuffet over udvalget af merchandise – der var "kun" en hældetud til vinskænkning :)

Etiketter: Life
03-03-2009

Delta bittert.net

Det har varet længe siden sidste større opdatering af bittert.net, men nu er den her ikke desto mindre. Der er foretaget en del mindre rettelser og ændringer ud over følgende changelog:

 • Understøttelse af billeder
 • Tilføjet liste med forumdeltagere
 • Revideret blog-indlægsliste
 • Brugerintegration ved blog-kommentarer
 • Revideret blog-kommentarliste
 • Revideret forum-indlægsliste
 • Video-integration
 • Bedre Internet Explorer-understøttelse
 • Nye knapper til tekstredigering
 • Forbedring af profilsider
 • Alle etiketter på et blogindlæg vises, selvom der kun vises indlæg med en bestemt etiket

En af de større og mere betydningsfulde opdateringer er muligheden for Video-integration - f.eks. en youtube-video. Det kræver dog, at det gøres rigtigt for at det ikke skal ende med at fejle. Som udgangspunkt har alle mulighed for at bruge det, så må vi lige se om det går. Jeg må jo begrænse tilgængeligheden, hvis nogen misbruger, at det kan få siden til at fucke up :)

Sådan indsættes en video

Først skal man finde ud af, hvorfra videoen kommer - i øjeblikket er mulighederne indskrænket til Youtube.com og Dailymotion.com, fordi det på disse sider er relativt simpelt at identificere det unikke id, der skal bruges.

Så er det bare at vælge den relevente video i menuen for at få de [tags] der skal bruges.

Vælg video

Det unikke id kan findes i adresselinjen:
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=m-1rET-92OY&fmt=18
Her er id'et m-1rET-92OY og det er kun det, der skal indsættes mellem de to [tags]. Det er ikke altid der står &fmt=18 til sidst i adressen. Der kan også stå f.eks. &feature=related, men det er ligegyldigt og skal ikke bruges.

Princippet er helt det samme på ved videoer på Dailymotion.

Dailymotion: http://www.dailymotion.com/search/volbeat/video/x3a5uo_volbeat-video-radio-girl_music
Her skal vi kun bruge id'et x3a5uo.

Så hvis man skriver [dailymotion]x3a5uo[/dailymotion] indsættes en video i stedet:

Etiketter: Webudvikling
Side 3 af 4 Navigation: 1 2 3 4