Bemærk
Viser kun indlæg fra 2008. Vis alle indlæg
29-04-2008

Send xml til de browsere der kan håndtere det

Som jeg tidligere har beskrevet har jeg haft lidt problemer med at få mine siders ContentType korrekt, således at mine xhtml 1.1 sider bliver sendt som xml i stedet for text/html.

Problemerne er nu blevet løst. Mine problemer har primært været at sende den rigtige ContentType når der W3C valideres, for jeg fandt hurtigt noget kode der kunne klare det meste; nemlig kontrollere om browseren kan modtage xml og så sende det til den, hvis den kan håndtere det. Problemet er så kun at W3Cs validator returnerer null til Request.AcceptTypes, så når koden valideres får man stadig advaslen: Conflict between Mime Type and Document Type.
Jeg har derfor tilføjet lidt kode der ser på om det er W3C Validatoren der kigger forbi:

Global.asax
 1. <%@ Application Language="C#" %>
  
 2. <script runat="server">
  
 3.   
  
 4.   protected void Application_PreSendRequestHeaders(Object o, EventArgs e)
  
 5.   {
  
 6.     if (Request.AcceptTypes != null)
  
 7.     {
  
 8.       String MyRequest = Request.PhysicalPath.ToString();
  
 9.       if (MyRequest.EndsWith(".aspx"))
  
 10.       {
  
 11.         if (Response.ContentType == "text/html")
  
 12.         {
  
 13.           if (Array.IndexOf(Request.AcceptTypes, "application/xhtml+xml") >= 0)
  
 14.           {
  
 15.             Response.ContentType = "application/xhtml+xml";
  
 16.             Response.AddHeader("Vary", "Accept");
  
 17.           }
  
 18.         }
  
 19.       }
  
 20.     }
  
 21.     else
  
 22.     {
  
 23.       if (Request.UserAgent.IndexOf("W3C_Validator") >= 0)
  
 24.       {
  
 25.         Response.ContentType = "application/xhtml+xml";
  
 26.         Response.AddHeader("Vary", "Accept");
  
 27.       }
  
 28.     }
  
 29.   }
  
 30.   
  
 31. </script>

Desværre er dette ikke tilstrækkeligt til at få W3C validatoren til at validere på den samme kode som sendes til en almindelig browser. Man er nødt til også at lave en .browser fil i mappen App_Browsers med følgende kode:

Læs resten af indlæget...

Etiketter: Webudvikling
28-04-2008

Til jobsamtale hos Vestas

Jeg er i øjeblikket ved at færdiggøre min uddannelse og skriver i øjeblikket på den afsluttende afhandling. Jeg er således også begyndt at kigge efter interessante jobmuligheder som kunne tiltale mig. Jeg synes der er mange muligheder, så jeg har ikke langt mig helt fast på, hvad det er, jeg gerne vil lave, når jeg er færdiguddannet.

Det første job jeg har søgt er Vestas' Graduate Programme. Det lyder til at være super super spændende og udfordrende. Det er forløb på to år, hvor man kommer til at arbejde i tre forskellige afdelinger, tre forskellige steder i verden.

Jeg har ikke fået rejst særlig meget i mit liv endnu, og synes derfor det kunne være ekstra spændende, hvis jeg kunne kombinere rejseaktivitet og job. Jeg har specifikt søgt arbejde indenfor IT og forretningsprocesser og for tre uger siden, blev jeg så kontaktet af Vestas, der gerne ville lave et telefoninterview med mig. Det gik udmærket, jeg fik bl.a. at vide at der havde været omkring 150 ansøgere og at jeg nu var blandt de sidste tre, der var kommet igennem filteret.

Det må siges at være utroligt positivt, specielt set i forhold til at det reelt er min første ansøgning.
I dag har jeg så været til den første samtale. Synes det gik udmærket; jobbet blev bestemt ikke mindre interessant af at høre mere om det og høre én der næsten var færdig med programmet fortælle om hendes oplevelser.

Nu ser jeg blot frem til at høre fra Vestas igen. Så må vi se, hvad der sker.

Etiketter: Job
25-04-2008

Yndlings frisør og fødselsdag

I dag er det min fødselsdag, og jeg måtte i går konstatere at, mit hår var blevet for langt til at kunne undgå hånlige kommentarer - primært fra min mor :)

Jeg gik derfor hen til min frisør i går efter arbejde og spurgte om han havde tid til at klippe mig - det var så negativt på den - bortset fra kl 8.00 i dag. Da jeg begyndte at fable om, hvor tidligt det var, tilbød han straks at ringe til mig 7.30 for at vække mig - Det er dæleme service!

Efter aftale ringede han så i dag kl 7.28 og fortalte, at jeg skulle til frisør, så det var klasse. Sidste år blev jeg også klippet på min fødselsdag og fik faktisk noget voks af ham i fødselsdagsgave - fik jeg sagt yndlingsfrisør?! Denne gang ville jeg dog ikke sige noget om, at jeg havde fødselsdag, han skulle jo nødigt føle sig tvunget til at give mig et-eller-andet...

Så alt-i-alt kan man roligt sige at min 24-års fødselsdag har fået en fremragende start. Om et par minutter kommer min speciale-makker Mikkel Langelykke så vi kan komme videre med vores afhandling. I morgen kommer mine forældre og min farmor til Århus og fejrer fødselsdagen med min bror, hans kæreste og jeg. Det er i øvrigt første gang, vi skal se hans kæreste, så det er jo spændende at se, om det bare er noget han digter eller hun rent faktisk findes ;)

PS: Frisøren jeg omtaler er iøvrigt Salon Sol på Silkeborgvej.

Etiketter: Life | Tips
24-04-2008

Jeg har brug for en tredje skærm

Når jeg ser fodbold eller DR online, kunne jeg godt tænke mig at kunne smide det over på en ekstern skærm, således de to skærme jeg normalt har til rådighed ikke bliver optaget af det.

Tidligere har jeg haft det mindre problem at jeg først og fremmest manglede en ekstern skærm, men nu efter jeg har fået nyt fjernsyn vil jeg kunne klare det via s-video. Det eneste jeg mangler er et ekstern grafikkort, jeg kan sætte i min bærbare Zepto Znote 6224W.

I går modtog jeg så det jeg troede var løsningen på min problem, nemlig en VT Book. Jeg var derfor også ret bitter, da jeg måtte indse at min Zepto ikke var udstyret med den fornødne port. Kortet krævede en Cardbus port, mens min port er til de noget nyere ExpressCard.

Nå, det var jo lidt træls, men heldigvis havde Midtdata.dk ikke noget imod at tage kortet tilbage. Jeg beholdte alle kablerne for man er vel optimist og regner med at få det til at virke på et tidspunkt.

Jeg har fundet er par andre muligheder der vil kunne opfylde mine behov:

Indtil videre må jeg nok bare vente på at ViDock Gfx kommer på markedet og så leve med kun at have to skærme indtil da.

Etiketter: Internethandel
16-04-2008

Hvor jeg dog hader Internet Explorer

I al den tid jeg har konstrueret hjemmesider, har jeg hadet alle de ekstra linjer kode, man skal skrive for at Internet Explorer (IE) kan reagere som den skal.

Nu havde jeg så sat mig for at gøre bittert.net XHTML 1.1 valid, og der var kun én "rigtig" fejl og to advarsler - så det skulle ikke være det store problem.

Den rigtige fejl, var en name-attribut i et form-element, der jo ikke må være der. Det var dog ikke noget jeg selv var skyld i, men noget asp.net selv har genereret. Heldigvis var det ikke særlig vanskeligt at bede asp.net om at lade være med de unoder. Tilføj blot følgende kode i web.config under system.web:

 1. <xhtmlConformance mode="Strict"/>

Den første af de to advarsler lød: Character Encoding mismatch! Det var noget med at http-headeren brugte én type (utf-8), og dokumentet en anden (iso-8859-1).
Jeg ville gerne have den til at bruge iso-8859-1 i http-headeren også, så jeg tilføje følgende kode i web.config under system.web.

 1. <globalization culture="da-DK" uiCulture="da-DK" fileEncoding="iso-8859-1" requestEncoding="iso-8859-1" responseEncoding="iso-8859-1"/>

Den sidste advarsel er der stadig, men jeg fandt da ud af, hvad der var galt. Advarslen lyder: Conflict between Mime Type and Document Type.
Den brokker sig altså over, at jeg sender siden som text/html, når dokumentet er af typen xhtml 1.1. W3C synes således, jeg i stedet skal sende siden som application/xhtml+xml. Det lyder jo fair nok, så jeg tilføjede attributten ContentType i Page-elementet øverst på forsiden.

 1. ContentType="application/xhtml+xml"

Det fungerer til fulde i både Opera og Firefox, men IE fucker up. Den bliver bitter og begynder at spørge, om jeg vil downloade aspx-dokumentet. Så det er jo flot. MS har dog lavet en artikel om hvordan man kan kombinere asp.net og webstandarder og jo, det er da også ok, når man har gjort de ting de skriver man skal for at IE kan følge med, men det er da bare virkelig træls at skulle gøre.

Jeg har da også valgt at gå tilbage til bare at sende den gode gamle text/html, fordi xml stiller meget strænge krav til strukturen i dokumentet og kommer med en fejl og vil ikke vise dokumentet, hvis der er den mindste fejl.
Hvis jeg selv styrede alt input på siden, ville det ikke være så vigtigt, men når jeg nu har givet mulighed for kommentering med tekstformatering, kan det let ske at der vil komme mindre fejl i strukturen.

Der er således stadig en lille "fejl" når W3C validerer.

Det er så heller ikke helt så let at validere aspx sider som det er med de mere normale htm-, asp- eller php-sider. Validatoren kan ikke bruge referer til at få fat i filen der skal valideres. Det skyldes at outputtet fra en aspx-fil afhænger af hvem der læser den. Der sendes således ikke den samme kode til en mobil-enhed som til en almindelig pc.

Vil man validere en aspx-side skal man altså gemme den html-kode der genereres (højreklik | Vis kilde) og så validere ved at uploade den.

Højrekliksmenu i Opera med mulighed for at validere

Det er selfølgelig noget forbandet bøvl og ikke noget man vil gide at gøre særlig ofte, men heldigvis kan det gøres let med det rette værktøj.
Opera, viser sig endnu engang som værende den bedste browser på markedet ved at give mig mulighed for at validere via en højrekliksmenu. Yndlings Opera!

Etiketter: Bittert! | Webudvikling
14-04-2008

Nyt fjernsyn!

Mit nye fjernsyn

Helt nyt er det nu ikke, men i forbindelse med mine forældres flytning fra Fredericia til Middelfart har de købt nyt fjernsyn, og jeg har så fået mulighed for at låne det gamle. Mit gode gamle Grundig 15", må således på pension.

Det nye tb er et Sony 23" Widescreen tv (KLV-23HR2), som vist på billedet. Tror på det bliver dejligt at kunne se undertekster mv. Selvom min sørgelige tv-pakke kun indeholdende DR1, DR2, TV2 og DR Update ikke indbyder til det store tv-kiggeri.

Etiketter: Life
Side 5 af 6 Navigation: 1 2 3 4 5  ...