Bemærk
Viser kun indlæg fra 2008. Vis alle indlæg
13-06-2008

Rock Under Broen i morgen!

Nu er der ikke lang tid til det går løs til Danmarks største éndags-festival Rock Under Broen. Hovednavnet på årets program er Alanis Morissette, så dét er ikke grunden til jeg skal afsted, men faktisk ser teltscenen super ud i år.
Jeg ser specielt frem til at se Volbeat, men Magtens Korridorer og Kashmir, bør man jo heller ikke gå glip af. På hovedscenen regner jeg ikke med at se andre end TV2, men det må tiden jo vise.

Rock under broen

Planen er at vi mødes omkring kl. 12 udenfor under broen og så lige får oparbejdet en fornuftig promille, inden vi skal ind og betale for de dyre øl Øl

Desværre er vejrudsigten ikke helt så god, som den ellers plejer at være, men Thorben udtrykker det så fint:

Vejret ser ud til at blive ok, de siger der max kommer 1 millimeter eller 2 regn. Og meget kan man sige, men i løbet af dagen når vi sku nok at spilde mere end det ned af os selv...

Glæder mig til vi ses drenge!

Etiketter: Fornøjelse
12-06-2008

Ny version af Opera

I dag er den nye version af browseren Opera udkommet!

Opera 9.5

Opera er en fantastisk browser, og den er i denne nye version blevet bedre og endnu hurtigere end i de tidligere versioner.

Browseren har blandt andet fået en ansigtsløftning mht. designet, hvilket jeg synes er blevet bedre end tidligere, dog er der måske lidt for få farver.
Opera er kendt for at være den hurtigste browser på markedet, og den er med denne release blevet endnu hurtigere.

Opera er jo desværre en maginaliseret browser, hvilket kan være vanskeligt at forstå for os der bruger den dagligt. Mange foretrækker Firefox, som jeg også synes er bedre end Internet Explorer; men Opera er nu stadig bedre end Firefox.

Opera 9.5 som den nye browser hedder, er længe blevet testet af brugerne på Opera Desktop Team. De har ca. hver uge kommet med et nyt snapshot som de gerne ville have feedback på, og det har de så fået. Synes det er fedt at de har inddraget brugerne så meget i udviklingen og i høj grad lyttet til den kritik, de har fået tilbage.

Yderligere kommer de også med mindre konstruktiv information, men det siger måske lidt om hvordan de arbejder:

The desktop team ate 12 pizzas while fixing bugs in 9.5 RC

Opera Desktop Team

Hent Opera 9.5 eller udforsk dens features.

Opera 9.5 - beautifully engineered
Etiketter: Tips
12-06-2008

Hastighedstest af internetforbindelsen

Nogen gange kan det være rart at vide hvor hurtigt/langsomt ens internetforbindelse i virkeligheden er, og til at hjælpe en med det findes der adskillige tjenester. Eksempelvis:

Men en side der skiller sig ud når det gælder speedtest er:

Her kan man teste sin hastighed i forhold til forskellige servere rundt omkring i verden, men ud over at teste sin hastighed kan man også sammenligne med de andre brugeres resultater.

Hastighedssammenligning

Det kan bl.a. ses at min hastighed er lidt bedre end gennemsnittet i Århus og en lille smule ringere end gennemsnittet i hele Danmark. Okay, dataene giver nok ikke et fuldstændig retvisende billede af virkeligheden, men det er da meget sjovt alligevel.

Etiketter: Tips
05-06-2008

HTML 5 til forbedring af brugervenligheden

Den 22. januar i år blev det første udkast af HTML 5 udgivet af W3C. Jeg har derfor kigget lidt på W3Schools HTML 5 Reference for at finde ud af, hvilke nye muligheder det kan give.

Jeg har derfor valgt at forbedre brugervenligheden, når teksten i CAPTCHA-billedet skal angives. At anvende CAPTCHA er jo ikke ligefrem brugervenligt, men en nødvendighed for at forhindre bots i at tilføje "kommentarer". Derfor bør man jo gøre det så let som muligt for sine brugere at indtaste teksten i billedet, og det er så det jeg har forsøgt at gøre.

HTML 5 giver mulighed for at angive en dataliste som man så kan knytte til et tekstfelt via attributten list. På den måde kan man så bare vælge koden fra en dropdown-liste:

Dataliste tilknyttet et tekstfelt

Man kunne også have lavet en lignende løsning med en almindelig dropdown-boks, men jeg synes jo det er lidt sjovere at bruge de nye muligheder HTML 5 giver, selvom det også indebærer en del problemer.
For det første er Opera og Safari endnu de eneste browsere der understøtter en smule HTML 5, så tilgængeligheden af min dataliste må siges at være ret begrænset.
For det andet er de nye tags ikke en del af XHTML 1.1 så den fejler når der valideres. Well who cares?

Etiketter: Webudvikling
02-06-2008

Intet job til mig

Så fik jeg langt om længe afslag fra Vestas efter min jobsamtale for lidt over en måned siden. Jeg fik at vide at de ville vende tilbage med svar senest ugen efter, så jeg var begyndt at synes, jeg egentlig gerne snart ville have besked. Jeg har derfor prøvet at ringe til dem, men det førte ikke til noget. I dag skrev jeg så en mail, og blev så også ringet op et par timer senere.

Naturligvis er det da bittert ikke at få jobbet, det kunne have været super fedt, men så må jeg jo bare kigge mig om efter noget andet. Det haster jo ikke rigtigt endnu, da jeg først er færdig til september.

Fik da også lige brev om ophør af min lejeaftale med kollegiet pr. 31.07.2008. Det kom en smule bag på mig, da jeg jo som sagt ikke er færdig med min uddannelse endnu. Men det var heldigvis ikke værre, end jeg bare kunne få den forlænget.
Er dog alligevel overrasket over at jeg skal flytte ud i samme måned som jeg er færdig i, så jeg skal da snart i gang med at finde noget nyt.

Etiketter: Bittert! | Job
09-05-2008

Lyrics plugin til Winamp

Plugin til Winamp, som automatisk finder sangteksten

Faldt lige over et fremragende stykke software, som jeg ikke tidligere har tænkt på jeg manglede. Men det sker egentlig ret ofte, at jeg ikke har helt fat i, hvad det egentlig er, de synger i de sange, jeg hører.

Har naturligvis bare fundet sangteksterne via google når det virkelig irriterede mig ikke at kunne teksten, men i længden er det jo alt for besværligt.

Nu har jeg så installeret et plugin til Winamp, som automatisk finder sangteksterne for mig. Det fungerer imponerende godt; de loades hurtigt ind og der er utroligt mange tekster. Så nu er der ingen undskyldninger for at synge forkert!

Man har også mulighed for selv at tilføje tekster, hvis der mangler nogle. De har også lavet et tilsvarende plugin til Windows Media Player, hvis man foretrækker den afspiller.

Etiketter: Tips
Side 4 af 6 Navigation: 1 2 3 4 5  ...