Bemærk
Viser kun indlæg fra 2008. Vis alle indlæg
29-09-2008

Færdiguddannet

I fredags blev jeg færdig med min uddannelse som tja... hvad er betegnelsen egentlig? Da jeg startede hed det Cand.Merc(dat.), men så blev det ændret til Cand.Merc(it). Fint nok, det kan man nok vænne sig til, men så skulle kandidatuddannelserne pludselig foregå på engelsk, og det samme med betegnelserne naturligvis. Tror det blev til Master of Science (MSc) in Information Management. Det bliver spændende, at se hvad der står på eksamensbeviset, når jeg får det.

Det lå i kortene, at det ville blive en god dag i fredags, for det er jo ikke hver dag, man afslutter en femårig uddannelse. Det skulle dog vise sig at blive til lidt mere end blot en god dag. Det viste sig nemlig at vejleder og censor, var vældigt begejstrede for afhandlingen, og kvitterede med at give både Mikkel og jeg karakteren 12.

Det var bestemt ikke noget vi i vores vildeste fantasier havde turdet håbe på, så det var jo ret sindsygt at fortælle familie og venner, som var kommet for at dele champagnen med os.

Så var grundlaget for en god dag lagt, og flere af de fremmødte havde valgt at tage gaver med, som om 12-tallet ikke var gave nok i sig selv glad

Gave: Abe

Mine forældre gav mig en abe og af mine bedsteforældre, min bror og hans kæreste fik jeg to lysestager, så jeg endte altså med at blive ret begavet.

Gave: Georg Jensen Lysestage

Nu er jeg arbejdsløs, så måske jeg skulle få skrevet nogle ansøgninger...

Etiketter: Life
19-09-2008

Nyt forum

Bittert.net er netop blevet udvidet med det forum jeg har omtalt i et tidligere indlæg.

Der er endnu ikke nye planer for Tranz.dk, jeg synes bare det kunne være sjovt at flytte forumet over på bittert.net og så lave det selv.

Der er mulighed for at lave fora med tre forskellige adgangsniveauer:

Alle besøgende
Alle besøgende har adgang til disse fora. Man skal dog være oprettet for at kunne skrive i foraene.
Brugere
Kun registrerede brugere på bittert.net har adgang til disse fora.
Udvalgte brugere
Kun udvalgte brugere har adgang til disse fora, man skal således inviteres for at få adgang.

Generelt kan man sige, at forumet er mere simpelt, end det vi havde tidligere. Det havde en masse funktionalitet, som man alligevel aldrig havde brug for. Men I er jo velkommen til at skrive her eller i forummet, hvis der alligevel er noget I savner.

Etiketter: Webudvikling
16-09-2008

Dalsgaarden.dk ikke længere i beta

Dalsgaarden.dk har længe været under vejs, og derfor kan vi nu stolt præsentere et site, som virker, og hvorfra det nu er muligt at handle oksekød i store mængder til relativt små penge.

Dalsgaarden.dk er en side jeg har startet sammen med en god ven Rasmus Dalsgaard i forsøget på at forbedre en forretning, som længe har været kørt i familien Dalsgaard.

Siden har har vel været under udvikling i små 3 år nu, så man kan ikke påstå, at det er gået hurtigt, men der har været nogle forhold, som har forsinket det hele lidt. Nok primært eksamener, men også det at få betalingsdelen op at køre. Det har taget en del tid at få indløsningsaftalen med PBS, og efterfølgende var der lidt problemer med, at vi ikke kunne logge på betalingssystemet hos DanDomain - de var dog hurtige og villige til at hjælpe, så det tog kun et par dage.
Selve kodningen omkring betalingen tog mig egentlig ikke så lang tid, to-tre eftermiddage tror jeg, men jeg havde også haft god tid til at forberede mig.

Håber I synes om siden og vil spendere jeres olie-millioner samt friværdi på siden.

24-08-2008

HTC Touch Diamond mm.

Nu er det ved at være længe siden, der har været en opdatering her på bloggen, så det vil jeg lige ændre på. Inaktiviteten på bloggen skyldes flere ting, men primært at arbejdet med afhandlingen begynder at spidse til.

Arbejdet med afhandlingen går ind i sin sidste uge. Vi har haft en deadline i dag, hvor alle afsnit skulle være sendt til gennemsyn. Ja, vi har betalt os fra at skulle rette kommaer og den slags. Vi har nået deadlinen, mangler dog lige at skrive konklusionen.

Der er godt nok stadig en masse småting der skal laves (bilag, litteraturliste mm.), men det ser efterhånden ud til, at vi godt kan nå det hele.

HTC Touch Diamond

En yderligere grund til at der ikke er sket noget længe på bloggen, er også at jeg har koncentreret mig om at udvikle et forum, som er på vej til at blive introduceret. Det sker i forbindelse med at Tranz.dk lukkes. Ved endnu ikke, hvad jeg vil med det, men det finder jeg jo nok ud af.

Jeg har endvidere taget lidt forskud på glæden ved at købe en ny mobil. For to uger siden valgte min Nokia 5300 at miste evnen til at sende SMS'er, og da det jo er lidt en uholdbar situation at stå i, måtte jeg jo have en ny.

Jeg valgte at købe en HTC Touch Diamond, primært fordi jeg synes, det var den der tiltalte mig mest. Det havde nok været mere fornuftigt, at købe en Sony Ericsson W890i, men jeg synes nu alligevel den var lidt for "almindelig".

Har kun haft telefonen i mindre en en uge nu, så jeg vil ikke komme med det helt store review, men bare fortælle at man ret hurtigt lærer at bruge den, selvom det foregår med touch screen. Skal man være lidt kritisk, så vil jeg sige, at jeg ikke er så imponeret over lyden i den.

Læs også indlæget Geniale programmer til HTC Touch Diamond

Etiketter: Life
15-07-2008

Alternativer til Adobe Reader

PDF ikon

Jeg er ret sikker på at langt størstedelen Shock af jer der læser dette bruger den gratis Adobe Reader, når der skal vises pdf-filer. Det er jo også Adobe, der har udviklet fil-formatet PDF, men det betyder ikke at deres reader er den bedste der er.

Det tager for det første en krig at åbne en pdf-fil med Abobe Reader. jeg har tidligere anvendt en lille speed-up applikation, hvormed jeg kunne fjerne nogle af de plugins, der gør Readeren så langsom, men det er åbenlyst ikke den mest optimale måde at omgå problemet på.

Et andet problem med Adobe Reader opstår så snart, man har fået åbnet sin pdf-fil i programmet. Den er nemlig utrolig tung, når man scroller. Det kan hurtigt blive ret belastende, hvis man skal ned i bunden af et dokument.

Kan du genkende det jeg beskriver herover, skulle du overveje at installere en alternativ pdf reader. Der er mange af slagsen, men den jeg umiddelbart synes bedst om er PDF-XChange Viewer.

PDF-XChange Viewer

Der er mange ting ved XChange Viewer, der gør den fordelagtig. For det første lider den ikke af de problemer med hastighed, som jeg Adobe Reader gør, og så er det meget lækkert, der er mulighed for at tilføje kommentarer og markere tekst (muligheder der ikke findes i Adobe Reader).

XChange Viewer er dog ikke den eneste mulighed der er, der er bl.a. også:

Etiketter: Tips
04-07-2008

Gravatars på bittert.net

Gravatars på bittert.net

Det er nu muligt at tilknytte et billede til sine kommentarer på bittert.net.

Som det kan ses på billedet til højre vises der et billede til alle kommentarer. For at få vist sit billede skal man oprette sig på Gravatar.com og uploade det billede man gerne vil bruge.

Gravartar står for globally recognized avatar, så dit billede er således også tilgængeligt for alle andre sites.

Billederne skal helst være kvadratisk og ikke større end 80x80 pixels, men der er mulighed for at tilpasse sit billede når man uploader det.

Her på siden indhentes billederne vha. e-mail-adressen. Den krypterers så den umiddelbart ikke er tilgængelig for alle. Hvis man ikke har oprettet en gravatar, får man alligevel et billede i stil med:

Gravatar

Det samme gælder hvis man ikke angiver sin e-mail-adresse; så får man bare et billede genereret ud fra din IP.

Mht. koden bag har jeg lænet mig op af en artikel om emnet og så tilpasset lidt til mine egne behov. Det er jo utrolig simpelt når man har et godt udgangspunkt.

Herunder ses den funktion jeg kalder for at få billede-adressen:

post.aspx.cs
 1. protected string GetGravatarUrl(object dataItem)
  
 2. {
  
 3.   string toBeHashed;
  
 4.   if (DataBinder.Eval(dataItem, "email").ToString() != "")
  
 5.     toBeHashed = (string)DataBinder.Eval(dataItem, "Email");
  
 6.   else
  
 7.     toBeHashed = (string)DataBinder.Eval(dataItem, "IP");
  
 8.   string hash = System.Web.Security.FormsAuthentication.HashPasswordForStoringInConfigFile(toBeHashed.Trim().ToLower(), "MD5");
  
 9.   hash = hash.Trim().ToLower();
  
 10.   string gravatarUrl = string.Format("http://www.gravatar.com/avatar/{0}?size=60&d=wavatar", hash);
  
 11.   return gravatarUrl;
  
 12. }

Jeg håber I kan lide det nye tiltag - man kan sige der er kommet lidt facebook over bittert.net nu. fun

Etiketter: Webudvikling
Side 2 af 6 Navigation: 1 2 3 4 5  ...