05-04-2014

Krise!

Jeg har fået en mail fra Amazon, hvor de gør mig opmærksom på at en af de mest geniale features ved Amazon er nedlagt i Danmark.

Det drejer sig om FREE Super Saver Delivery, som gjorde det muligt, at få leveret en lang række produkter gratis. Selv til Danmark. Noget jeg har gjort stort brug af. Man skulle blot købe for mere end 25£ af de omfattede varer for at få fragten gratis.

Jeg vil nu sørge over, at denne mulighed ikke er mere. Det var en af de ting der gjorde amazon.co.uk helt fantastisk.

Etiketter: Bittert!
22-03-2014

Nye briller på vej

Sidst jeg købte nye briller var efter en statistik-eksamen på Handelshøjskolen. Grunden til jeg husker det var, at jeg om morgenen ca. 30 min. før, ødelagde mine daværende briller. De var i stykker lige ved næsestykket, men det lykkedes mig at reparere dem med noget tape. Og jeg nåede da også eksamen - kun lidt stresset.

Nu er der så gået 7-8 år og det har længe været tydeligt, at jeg burde købe nye briller. De var super fede, da jeg købte dem, men moden har ændret sig flere gange siden og antirefleks-laget er begyndt at krakelere.

Mit syn har også ændret sig, så jeg ser i virkeligheden ret elendigt. Optikeren i dag var en smule bekymret for de 200 km., jeg har kørt hver dag de sidste to år.

Jeg har i flere omgange forsøgt at finde et par nye briller, jeg kunne lide nok til at købe dem, men det har ikke været så let. Nu er det så alligevel lykkedes mig. Desværre er de først blevet bestilt i dag - så der går lang tid før jeg får dem. Jeg glæder mig!

Mærket er Gucci. Prisen er 6.800. Jeg valgte naturligvis ikke en af de briller, der var med i det ellers vældigt opreklamerede aldersrabat-show. Det er aldrig lykkedes mig. Jeg får dog 10 % rabat via en firmaaftaleordning og så hjælper det også lidt at være medlem af Danmark.

Etiketter: Life
20-03-2014

Forever debugging

Det er netop gået op for mig at min side (Den du kigger på lige nu, hvis du altså ikke læser dette via en RSS-reader) altid har stået i Debug-mode.

Det er det der har gjort at den altid har været enormt langsom! Jeg har tit tænkt, at det var utroligt så tung den virkede, men har jo så bare skudt skylden på min host Surftown. Jeg har endda flere gange tænkt jeg måske skulle prøve at oprette nogle flere indeks i databasen for den øvrige kode og sql-udtræk er i virkeligheden ret optimeret.

Efter jeg har ændret compilation-taget fra debug="true" til debug="false" er siden blevet meget hurtigere. Præcis som man forventer en side skal reagere. Det er sgu da lidt for dumt jeg ikke har tænkt på det før.

Den skal nok have stået til false den første gang den kom online, men så har der jo sikkert været en fejl på et tidspunkt, der skulle debugges, og så er det aldrig blevet ændret tilbage. Tsk Tsk Tsk.

Jeg kom til at tænke på det, da jeg lagde hennebergdesign.com online fra min egen server. Den mangler stadig indhold. Men det er ikke min opgave.

Nu har det været rettet i et par uger. Men er I enige i, at siden er blevet hurtigere?

Etiketter: Webudvikling
26-02-2014

Jeg har meget glæde af den cykel

Jeg kommer ned til min cykel i dag, i særklasse forhippet på at trille på arbejde; men da vil skæbnen, at der ingen luft er i bagdækket. Jeg indser hurtigt, at min cykel i dag vil fejle som praktisk transportmiddel.

Lidt hurtig hovedregning overbeviser mig om, at bussen vil være urimelig dyr som alternativ transportmiddel i situationen og at gå ville blive urimelig langt, bittert og langsommeligt. Bilen bliver derfor hurtigt valgt som the weapon of choice til at bringe mig ud af kniben.

Da jeg senere får pillet dækket af og står klar med en ny slange, tænker jeg alligevel, at jeg hellere må kontrollere hvor hullet er, så jeg kan kontrollere om en sten eller måske et glasskår er skyld i misæren.

Men så er det, jeg indser, at der slet ikke er noget hul! Luften bliver som det oprindeligt er tiltænkt inde i slangen og viser ingen tegn på at ville bryde ud uautoriseret.

Så jeg samler det hele igen og pakker den nye slange væk til senere brug. Det holder stadig her et par timer efter.

Etiketter: Bittert!
04-02-2014

Fejl på blandingsbatteri

Der har i langt tid været problemer med mit bad. Vandet er pisse koldt. Også selvom jeg skruer helt op. Det er gennem det sidste halve år blevet værre og værre og til sidst har jeg helt droppet at gå i bad hjemme.

Det har været en ekstrem motivationsfaktor til at få trænet, da jeg så har kunnet tage bad samtidig. Når jeg går i bad hjemme svinger temperaturen op og ned og nogen gange bliver det så koldt, at jeg er nødt til at slukke helt. Vente lidt, og så tænde igen.

Man kan virkelig blive bitter sådan en mandag morgen. Og det har så varet i et halvt år.

Jeg har netop skiftet blandingsbatteriet og for første gang i umenneskelige tider er der kommet dug på spejlene i badeværelset. Det er fryd!

Jeg havde i øvrigt et hyr med at få sat det nye blandingsbatteri på. Det kræver værktøj. En stor svensknøgle, polygriptang eller måske en rørtang. Ikke en del af mit arsenal, som kun kan betegnes som sparsomt og minimalistisk.

Jeg tænkte, at det var en god mulighed for at møde mine naboer. Den første nabo havde en svensknøgle, men den var desværre lige præcis ikke stor nok. Den næste nabo, havde et arsenal svarende til mit eget, men han var så på vej over til en tredje nabo, som måske kunne hjælpe. På den måde fik jeg lånt værktøj og skylder nu til gengæld noget hjælp til opsætning af internet. Det skal nok blive hyggeligt.

Etiketter: Bittert!
28-01-2014

Copy/Paste FTW

Copy/Paste er en af de mest anvendte funktioner på min pc. Jeg fanger af og til mig selv i at copy/paste de mest simple ting, der måske i virkeligheden var nemmere bare at skrive igen. Det er sådan en rytme jeg let kan komme ind i, men ikke rigtigt komme ud af igen.

Når nu copy/paste er så anvendt, er det underligt, at værktøjet ikke kan laves bedre. Jeg synes f.eks. det er træls ikke at have en historik at gå tilbage i, så jeg kan indsætte noget tekst jeg tidligere har kopieret.

Der findes naturligvis programmer der kan netop dette og jeg vil anbefale Spartan Lite, som er gratis.

Udover bare at gemme de seneste 25 udklip er der også mulighed for at gemme 25 faste udklip.

Der er en masse indstillingsmuligheder, og det er i virkeligheden programmets største problem fordi det så ikke er så ligetil at få det sat op. Der er to steder hvor der skal laves noget opsætning. Her er billeder af, hvordan jeg har sat det op.

Menu: Tools | Options (General)
Menu: Tools | Options (This view)

Ved at sætte programmet op på denne made fungere copy/paste fuldstændig som normalt, men ønsker jeg at indsætte et tidligere klip trykker jeg Ctrl+Alt+V, vælger klippet med piletasterne og trykker Enter.

Etiketter: Tips
Side 2 af 24 Navigation: 1 2 3 4 5  ...